Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a sosit la Costești, după 90 de ani, prima oară de la groaznicul incendiu din 18 aprilie 1930.

Evenimente Naționale Știri Locale

Miercuri 22 aprilie, Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a sosit la Costești, după 90 de ani, prima oară de la groaznicul incendiu din 18 aprilie 1930.
Procesiunea religioasă pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19, însoțită de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de Starețul Mănăstirii Curtea de Argeș, Caliopie, a trecut prin centrul orașului în drum spre Spitalul Orăşenesc “Regele Carol I” Costeşti , continuându-și drumul spre bisericile de pe raza orașului Costești.
În semn de recunoștință pentru grija purtată, Primarul Orașului Costești, ing. Ion BAICEA, a mulțumit Înaltpreasfințitului Calinic în numele orașului Costești.

Cristian Vlădescu
Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.
https://www.depanare-calculatoare.eu

Lasă un răspuns