22 iunie 2024

Colindătorii Clubului Copiilor Costești aduc Magia Sărbătorilor la frumoasa Catedrală „Sfântul Prooroc Ilie” din Costești

By Cristian Vlădescu dec.22,2023

Astăzi, atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă a fost îmbogățită de prezența Clubului Copiilor Costești la frumoasa Catedrală „Sfântul Prooroc Ilie” din PAROHIA „COSTEȘTI”. Cu bucurie și entuziasm, tinerii colindători au fost primiți de către gazdele lor, preotul paroh Cojocaru Ion, preotul coslujitor Flavius Coman și talentatul cântăreț bisericesc Dumitrel Constantin.

Acești membri importanți ai comunității au deschis larg ușile catedralei pentru a primi colindătorii cu bucurie și a împărtăși atmosfera sărbătorilor de iarnă. Astfel, frumoasa catedrală a devenit martora unei serii pline de tradiție și emoție.

Preotul paroh Cojocaru Ion, preotul coslujitor Flavius Coman, profesor Vasilescu Sofia și colindătorii Clubului Copiilor Costești
Preotul paroh Cojocaru Ion

Preotul paroh Cojocaru Ion a exprimat că este deosebit de fericit să vadă implicarea tinerilor în tradițiile bisericești și că această inițiativă aduce o energie pozitivă în comunitate. El a subliniat importanța păstrării și transmiterii obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă, încurajând participarea activă a tinerilor în astfel de evenimente.

Preotul coslujitor Flavius Coman a adăugat că această întâlnire reprezintă o oportunitate de a uni comunitatea prin tradiții autentice și că este încântat de entuziasmul și devotamentul tinerilor din Clubul Copiilor Costești. El a evidențiat rolul important pe care îl joacă astfel de evenimente în consolidarea valorilor spirituale și culturale ale comunității.

Colindătorii de la Clubul Copiilor Costești, conduși de profesor Sofia VASILESCU și profesor Andrei ENE, au oferit un spectacol minunat, întruchipând spiritul sărbătorilor de iarnă prin colinde autentice. Acești tineri au demonstrat că tradiția poate fi transmisă și prețuită cu aceeași pasiune și în secolul XXI.

La finalul evenimentului, preotul paroh și mulțimea de enoriași prezentă au transmis mulțumiri colindătorilor pentru momentele de bucurie și frumusețe aduse în cadrul Catedralei „Sfântul Prooroc Ilie”. Împreună, au creat o atmosferă caldă și plină de spiritualitate, contribuind astfel la întărirea legăturilor dintre generații și la păstrarea vie a tradițiilor.

Astfel, întâlnirea dintre Clubul Copiilor Costești și Catedrala „Sfântul Prooroc Ilie” nu a reprezentat doar o manifestare cultural-religioasă, ci și un moment de bucurie și comuniune în cadrul comunității locale. Aceste inițiative menite să aducă oamenii împreună, să păstreze tradițiile și să promoveze valorile autentice reprezintă un exemplu frumos de implicare și colaborare în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Colindătorii de la Clubul Copiilor Costești, conduși de profesor Sofia VASILESCU
Tinerii colindători alături de gazdele lor, preotul paroh Cojocaru Ion, preotul coslujitor Flavius Coman și profesorii Sofia Vasilescu și Andrei Ene

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns