Unirea Costești revine în peisajul fotbalistic argeșean: Primul meci amical încheiat cu o înfrângere

După ani de absență din fotbalul județean, ACS Unirea Costești își reia activitatea competițională, fiind înscrisă în Liga a V-a Sud, ediția 2024/2025. Echipa, care are o istorie de peste șase decenii în fotbalul românesc, a disputat astăzi, 15 septembrie 2024, un meci amical împotriva formației A.S. Ciofrângeni, desfășurat pe Stadionul Orășenesc din Costești. În fața suporterilor entuziasmați de revenirea echipei pe teren, Unirea a fost învinsă cu scorul de 1-3, dar speranțele pentru viitor rămân mari.

Debutul tinerilor fotbaliști ai Unirii Costești

Deși rezultatul nu a fost unul favorabil, meciul a oferit prilejul noilor jucători de la Unirea Costești să-și arate potențialul. Mulți dintre aceștia sunt tineri talentați care abia încep să-și construiască o carieră în fotbal. Sub privirile antrenorilor Laurențiu Burcea și Cosmin Alexandru, echipa a arătat un joc curajos, deși adversarii din Ciofrângeni s-au dovedit a fi mai experimentați și mai organizați. Golul de onoare al Unirii Costești a fost înscris în repriza a doua, după o acțiune colectivă bine pusă la punct pe flancul drept, încheiată cu un șut precis din careu.

Planuri pentru viitor și obiectivele noului sezon

Cu toate că echipa a pierdut primul amical, oficialii clubului și-au exprimat optimismul pentru sezonul care urmează. Președintele clubului, Mimi Stroescu, împreună cu vicepreședintele Florin Badea, au subliniat că acesta este doar începutul unei noi etape pentru Unirea Costești. „Ne bucurăm să fim din nou pe teren. Tinerii noștri jucători au arătat determinare, iar cu ajutorul echipei tehnice, formată din Laurențiu Burcea și Cosmin Alexandru, sunt convins că putem construi o echipă competitivă care să se bată pentru promovare”, a declarat Mimi Stroescu.

În sezonul 2024/2025, ACS Unirea Costești va concura în Liga a V-a Sud, unde se va lupta cu echipe din județ pentru a câștiga un loc cât mai bun în clasament. Echipa își propune să readucă la viață spiritul competitiv care a caracterizat-o în trecut, când a reușit să promoveze în Liga a III-a în anul 2006, o performanță istorică pentru club.

O istorie marcată de reușite și provocări

Unirea Costești are o istorie bogată în fotbalul românesc, înființată în toamna anului 1959. De-a lungul anilor, echipa a cunoscut atât succese notabile, cât și momente dificile. În 2006, Unirea a reușit să promoveze în Liga a III-a, însă, din păcate, clubul s-a desființat la scurt timp după retrogradarea în Liga a IV-a. Revenirea din acest sezon marchează un nou capitol pentru echipă, iar fanii sunt nerăbdători să vadă cum evoluează tinerii jucători.

Suporterii, din nou aproape de echipă

Stadionul Orășenesc din Costești a fost plin de entuziasm la revenirea echipei favorite, chiar dacă scorul final nu a fost în favoarea Unirii. „E fantastic să vezi din nou echipa pe teren. Chiar dacă am pierdut astăzi, ne bucurăm că fotbalul s-a întors la Costești și așteptăm cu nerăbdare următoarele meciuri”.

Cu o bază de fani loială și o echipă tânără, ACS Unirea Costești este hotărâtă să se ridice din nou la nivelul competițiilor regionale și să lupte pentru promovarea în ligile superioare. Următorul meci oficial va fi un test important pentru echipă, iar toată comunitatea fotbalistică din Costești este pregătită să susțină echipa în noua sa aventură.

Concluzie

Deși începutul poate părea dificil, spiritul de echipă și susținerea din partea fanilor vor fi elemente esențiale pentru succesul pe termen lung al ACS Unirea Costești. După ani de absență, echipa este pregătită să își scrie un nou capitol în istoria fotbalului argeșean.

 

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Lasă un răspuns