Sute de oameni au participat la resfinţirea Bisericii „ Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Șerboieni

Evenimente Știri Locale

Sute de oameni au participat duminică, 16 octombrie 2022, la resfințirea bisericii cu hramul „ Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Șerboieni, comuna Buzoești.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor impresionant de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie săvârșită în curtea bisericii, pe lângă soborul mare de preoți, în frunte cu Înaltpreasfințitul Calinic Argeșeanul, au fost prezenți și domnul primar al comunei Buzoești, Ing. Tănase Ion alături de primarul orașului Costești, Ing. Baicea Ion și câteva sute de credincioși.

Pentru că a fost un eveniment religios deosebit, o resfințire de biserică, la sfârșitul slujbei, credincioșii au putut intra atât in biserică cât și în sfântul altar, așa cum este procedura. Pe lângă hramul „ Sfânta Cuvioasă Parascheva”, biserica a mai primit un hram, cu numele Sfântul Ierarh Nicolae.

Cristian Vlădescu
Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.
https://www.depanare-calculatoare.eu

Lasă un răspuns