22 iunie 2024

Festivalul-Concurs Național BATCA, Drăgășani: Performanțe Remarcabile ale Formațiilor din Costești

By Cristian Vlădescu mai27,2024

Festivalul-Concurs Național BATCA, Drăgășani: Performanțe Remarcabile ale Formațiilor din Costești

Drăgășani, Vâlcea – 25 mai 2024: Festivalul-Concurs Național BATCA a fost scena unor momente deosebite de cultură și tradiție, unde ansamblurile folclorice și tinerii interpreți din întreaga țară și-au demonstrat talentul și dăruirea pentru folclorul românesc. Printre participanții de marcă, formațiile din Costești, Argeș, au strălucit prin prestațiile lor de excepție, obținând recunoaștere și aplauze din partea juriului și publicului.

Performanțe de top pentru Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești

Călușarii Ansamblului Folcloric „Mugurelul” din Costești, Argeș, au cucerit juriul și au obținut Locul 1, demonstrând o coregrafie impresionantă și o energie debordantă care a captivat audiența. Acest succes reflectă munca asiduă și dedicarea membrilor ansamblului, precum și sprijinul comunității din Costești.

Recunoaștere națională pentru Ansamblul Folcloric „Mugurelul”, Costești, Argeș

Pe lângă performanța călușarilor, Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești a obținut și Locul 3, o realizare notabilă într-o competiție acerbă și plină de talente diverse. Această recunoaștere subliniază consistența și valoarea artistică a ansamblului pe scena națională.

Ansamblul Flocloric Aromân „LILICI DIT MUNTI” – Locul 1

În cadrul competiției, Ansamblul Flocloric Aromân LILICI DIT MUNTI a fost, de asemenea, recompensat cu Locul 1, pentru o prestație care a adus în prim-plan frumusețea și autenticitatea tradițiilor aromâne.

Premii individuale pentru tinerii talentați din Costești

În cadrul competiției individuale, Richițeanu Andreea a obținut, de asemenea, Locul 1, confirmând talentul extraordinar și pasiunea sa pentru muzica populară. Pătrău Andreea a reușit să se claseze pe Locul 2, iar Voiculescu Marina Eliza a câștigat Locul 3, ambele demonstrând abilități vocale remarcabile și o interpretare autentică a cântecelor tradiționale.

Felicitări pentru toți participanții

Clubul Copiilor Costești Argeș transmite sincere felicitări tuturor copiilor care au participat și au adus mândrie comunității noastre. Prin voi, lumea este mai bună și mai frumoasă, iar tradițiile noastre rămân vii și apreciate.

Festivalul-Concurs Național BATCA a fost o platformă excelentă pentru tinerii talentați din Costești să-și exprime dragostea pentru folclor și să contribuie la păstrarea și promovarea valorilor culturale românești. Performanțele lor remarcabile ne oferă speranță și încredere în viitorul cultural al orașului noastru.

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns