13 iulie 2024

Colindatul la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Costești, satul Smei: Bucurie și Tradiție aduse de minunații copii de la Clubul Copiilor Costești

În atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, astăzi, Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva Costești, satul Smei a fost în centrul unei tradiții frumoase și pline de bucurie – colindatul. Sub îndrumarea preotului paroh Ștefan Viorel, lăcașul de cult s-a transformat într-un sanctuar al cântecelor de Crăciun și al spiritului comunitar.

Preotul Ion Gh. Valeriu (Parohia Broșteni), Preotul paroh Ștefan Viorel (Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva Costești, satul Smei) și Preotul Pătrașcu Mădălin Doru (Parohia Albota de Sus)

Evenimentul a fost onorat de prezența minunaților copii de la Clubul Copiilor Costești, conduși de inimoasa profesor Sofia Vasilescu, însoțită de profesorul Andrei Ene. Îmbrăcați în costume tradiționale, acești tineri talentați au adus bucurie și energie pozitivă. Sub privirile încântate ale celor prezenți, membrii acestui grup talentat, DIVIN ART, au oferit momente deosebite de colindat, aducând în sufletele tuturor magia Crăciunului.
Oaspeți de seamă au fost preoții ION GH. VALERIU (Parohia Broșteni) și PATRAȘCU MADALIN DORU (Parohia Albota de Sus), alături de o parte din membrii prestigiosului Grup psaltic „Ghelasie Basarabeanul” al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Acești artiști ai sufletului au împărțit cu credincioșii momente deosebite de rugăciune și cântec, creând o atmosferă plină de spiritualitate și reverie.
Membrii prezenți ai Grupului psaltic „Ghelasie Basarabeanul” au adus o contribuție deosebită la eveniment, oferindu-le celor prezenți momente de contemplare și adâncire în tradițiile bisericești. Cântările lor au vibrat în inimile credincioșilor, creând o conexiune între cer și pământ.

O parte din membrii Grupului psaltic „Ghelasie Basarabeanul” al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Nelipsitul Moș Crăciun a fost, fără îndoială, un invitat deosebit, aducând cu el farmecul și bucuria specifică acestei perioade festive. Copiii și adulții deopotrivă au fost încântați să-l întâlnească și să împărtășească cu el gândurile și dorințele lor pentru sărbătorile ce se apropie. Copiii au fost fascinați de magia momentului, iar adulții au redescoperit spiritul autentic al Crăciunului în această întâlnire specială.
Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva a devenit, astfel, lăcașul unde tradiția și modernitatea se întâlnesc într-o simfonie de cântece și rugăciuni. Preotul Ștefan Viorel, în calitate de ghid spiritual al comunității, a fost un lider de încredere al acestei călătorii muzicale și spirituale.

Clubul Copiilor Costești, colindând Biserica “Sfânta Cuvioasă Parascheva”

Evenimentul de astăzi a adus în prim-plan nu doar frumusețea tradițiilor locale, ci și unitatea și solidaritatea unei comunități unite în credință și iubire. În lumina acestui colindat, Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva devine nu doar un lăcaș de închinare, ci și un loc al reînnoirii spirituale și al bucuriei autentice.
Într-o lume agitată, evenimentul de colindat de astăzi ne reamintește de valoarea autentică a sărbătorilor de iarnă și de importanța păstrării tradițiilor.
Sărbători fericite și pline de lumină pentru întreaga comunitate din Costești!

Moș Crăciun, copiii și Preotul Paroh Ștefan Viorel,

 

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns