26 mai 2024

Bucurie cât cuprinde cu credință și colinde!

By Cristian Vlădescu dec.9,2023

Orașul Costești, județul Argeș, a fost martorul unei sărbători pline de bucurie și tradiție în data de 8 decembrie,începând cu ora 15:00, când a avut loc Festivalul de colinde „Bucurie cât cuprinde cu credință și colinde!”, organizat de către Primăria orașului Costești și Clubul Copiilor Costești, evenimentul s-a desfășurat cu fast la Casa de Cultură Costești și a adus împreună comunitatea într-un spirit de colindă și credință.

Festivalul a debutat cu o deschidere de excepție, avându-i în prim-plan pe talentații membri ai Grupului „Divin Art” al Clubului Copiilor Costești. Aceștia au oferit un spectacol captivant, marcând începutul unei seri pline de emoție și armonie.

Alături de ei, au participat și colaboratori de seamă:

  • Grădinița cu program prelungit Fantezia Costești;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Costești;
  • Liceul Teoretic Costești;
  • Liceul Tehnologic Costești;
  • Școala Gimnazială Prof. Emil Negoiță Miroși.

Clubul Copiilor Costești a contribuit în mod substanțial la eveniment, prezentând Grupul Divin Art sub îndrumarea profesorilor Sofia Vasilescu și Andrei Ene. O diversitate de talente s-a regăsit și în prestațiile altor școli din zonă, consolidând astfel spiritul comunitar al festivalului.

Clubul Copiilor Costești – Grupul „Divin Art”, profesori Sofia Vasilescu și Andrei Ene

Festivalul a oferit o paletă variată de colinde tradiționale, interpretate cu pasiune și devotament. Fiecare grup a adus contribuția sa, iar publicul a avut ocazia să se bucure de diversitatea repertoriului, de la colindele clasice până la cele mai contemporane.

Printre momentele deosebite ale serii s-au numărat și prestațiile Grupurilor „Mugurașii Argeșeni” de la Palatul Copiilor Pitești, „Mioveanca” de la Clubul Copiilor Mioveni, „Mărturisitorii” de la Clubul Copiilor Curtea de Argeș și „Românașii din Topoloveni” de la Clubul Copiilor Topoloveni. De asemenea, Grupul „Sfântulița Filoteea” de la Școala de excelență Sfânta Filoteea din Pitești a adus o notă de solemnitate și tradiție religioasă.

Cu onoarea de a avea un invitat special, festivalul a fost încununat de prezența Grupului Psaltic „Ghelasie Basarabeanul” al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Sub coordonarea Pr. profesori Sorescu Robert și Dascălu Ovidiu, grupul a adus o atmosferă aparte, aducând duhul muzicii bizantine în sufletele spectatorilor, marcând cu adevărat finalul unei seri memorabile.

Grupul psaltic Ghelasie Basarabeanul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonatori: Pr. prof. Sorescu Robert si Dascălu Ovidiu

Mulțumiri speciale au fost aduse domnului primar ing. Ion Baicea, pentru sprijinul acordat în realizarea festivalului.

Gazdele au transmis un sincer „La mulți ani!” tuturor participanților, invitați cu căldură să se alăture și la edițiile viitoare ale acestui festival unic, menit să aducă bucurie, credință și colinde în inimile comunității.

Palatul Copiilor Pitești – Grupul „Mugurașii Argeșeni”, profesor Claudiu Pană
Clubul Copiilor Mioveni – Grupul „Mioveanca”, profesor Iuliana Radu
Clubul Copiilor Curtea de Argeș – Grupul „Mărturisitorii”, profesor Ileana Machidon
Clubul Copiilor Topoloveni – Grupul „Românașii din Topoloveni”, profesor Daniel Dicu
Școala de excelență Sfânta Filoteea Pitești – Grupul „Sfântulița Filoteea”, preot profesor Cristian Gherghina

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns