26 mai 2024

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orașul Costești, Argeș

By Cristian Vlădescu iul.4,2021

CU VREREA TATĂLUI, CU LUCRAREA FIULUI ȘI CU DESĂVÂRȘIREA SFÂNTULUI DUH, RIDICATU-S-A ACEST SFÂNT LĂCAȘ CU CHELTUIALA ROBILOR LUI DUMNEZEU VOICU ION ȘI SOȚIA LUI IULIANA, CU BINECUVÂNTAREA ÎNALTPREASFINȚITULUI ARHIEPISCOP CALINIC AL ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI. S-A PUS PIATRA DE TEMELIE ÎN ANUL 1998, SUB ÎNDRUMAREA ÎPS. SALE ȘI A PĂRINTELUI CONSILIER ARHIMANDRIT CALIOPIE ICHIM, S-AU DESFĂȘURAT LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE PÂNĂ ÎN 2003.

ÎN 2007 ÎPS. CALINIC A SĂVÂRȘIT PRIMA SFÂNTĂ LITURGHIE ȘI A NUMIT PAROH PE PR. GHERGHINA CRISTIAN, CARE A CONTINUAT LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE ȘI PICTURĂ. ÎN ANUL 2009 BISERICII I-A FOST ADĂUGAT PRIDVORUL, IAR PICTURA A FOST FINALIZATĂ ÎN ANUL 2011. S-A SFINȚIT ACEST SFÂNT LĂCAȘ DE CĂTRE ÎPS. PĂRINTE CALINIC AZI 13 octombrie 2019.

PICTOR NICULAE VÂLCU

 

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a sfinţit Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orașul Costești, Argeș
Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a sfințit Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orașul Costești, Argeș
Preotul paroh Gherghina Cristian
Preotul paroh Gherghina Cristian
Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orașul Costești, Argeș
Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orașul Costești, Argeș


By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns