22 iunie 2024

Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești, Argeș – Performanță Remarcabilă la Concursul Național de Folclor pentru Copii și Tineri „Floare de Tei”, 31 mai – 2 iunie 2024, Corabia

By Cristian Vlădescu iun.2,2024

Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești, Argeș – Performanță Remarcabilă la Concursul Național de Folclor pentru Copii și Tineri „Floare de Tei”, 31 mai – 2 iunie 2024, Corabia

Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești, Argeș, a impresionat juriul și publicul la cea de-a XIX-a ediție a Concursului Național de Folclor pentru Copii și Tineri „Floare de Tei”, desfășurată în perioada 31 mai – 2 iunie 2024 în Corabia. Reprezentând orașul Costești în cadrul competiției, Ansamblul Folcloric „Mugurelul” a obținut rezultate excepționale, câștigând Premiul I la două secțiuni importante:

Secțiunea DANSURI MIXTE – Premiul I

În cadrul acestei secțiuni, membrii ansamblului au prezentat o suită de dansuri mixte, demonstrând o coordonare și un sincron perfect. Coregrafiile elaborate și energia transmisă de dansatori au captivat atenția juriului, asigurându-le primul loc în clasament.

Secțiunea DANSURI BĂIEȚI – Premiul I pentru călușul, regele jocurilor populare din Costești

Călușul, o emblemă a tradiției folclorice românești și un simbol al orașului Costești, a fost interpretat cu o măiestrie deosebită de băieții din ansamblu. Acest dans ritualic, cunoscut pentru complexitatea mișcărilor și dinamismul său, le-a adus meritatul Premiu I.

Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești este cunoscut pentru dedicația și pasiunea cu care membrii săi promovează și păstrează vii tradițiile folclorice românești. Fiecare apariție a ansamblului este o celebrare a culturii și identității locale, prin dansuri, costume autentice și muzică tradițională.

Succesul Ansamblului Folcloric „Mugurelul” Costești la Concursul „Floare de Tei” este o dovadă a talentului și efortului depus de toți membrii ansamblului, coordonat de inimosul coregraf Călin Constantin Cristi. Nu putem să nu menționăm și aportul adus de acordeonistul Viorel Dobrotă în conducerea muzicală. Performanțele lor nu doar că promovează folclorul românesc, dar inspiră și tinerele generații să aprecieze și să continue aceste tradiții valoroase.

Ansamblul Folcloric „Mugurelul” Costești, Argeș, și-a consolidat reputația de promotor de frunte al tradițiilor folclorice românești prin performanțele remarcabile de la Festivalul „Floare de Tei”. Felicitări tuturor membrilor ansamblului pentru dedicare și succes!

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns