26 mai 2024

Ajunul Crăciunului – Bucurie și Comunitate la Parohiile Telești și Costeștii Noi

By Cristian Vlădescu dec.24,2023
Colindătorii la Parohia Telești

În această dimineață de Ajun, satul Telești s-a trezit sub lumina blândă a soarelui, pregătindu-se pentru un eveniment cu totul special. Vestea că Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” urma să fie colindată a adus un val de entuziasm printre locuitori. La Parohia Telești, Preotul paroh Alexandru Mocanu a fost gazda evenimentului, iar împreună cu enoriașii săi, au pregătit daruri bogate pentru colindătorii speciali de la Clubul Copiilor Costești conduși de prof. Sofia Vasilescu. S-au așternut fețe zâmbitoare pe chipurile celor mici, iar așteptarea enoriașilor a fost răsplătită cu un spectacol de colinde minunat. Bucuria și emoția au umplut biserica în timp ce colindătorii își împărțeau darurile.

Colindătorii la Parohia Telești

În același timp, la Parohia Costeștii Noi, Preotul paroh Gherghina Cristian s-a străduit să creeze o atmosferă plină de emoție și bucurie. Bisericuța mică și primitoare de la Parohia Costeștii Noi și-a deschis larg ușile pentru a primi colindători și a deveni martora unui moment special de Ajun. Colindele au răsunat în biserică și au umplut aerul cu magia sărbătorilor. Atmosfera a fost plină de căldură și bucurie, iar fețele luminoase ale copiilor și adultilor reflectau entuziasmul și emoția momentului. Micuța biserică a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de colindători și enoriași care s-au adunat pentru a sărbători împreună. Colindele au fost întâmpinate cu bucurie, iar atmosfera creată a fost încărcată de spiritul cald al Crăciunului.

Moș Crăciun

La finalul momentului de colindat, Moș Crăciun și Spiridușii de la SC Modern Decor Geopetri SRL au pășit în micuța biserică de la Parohia Costeștii Noi. Cu brațele pline de daruri și zâmbete luminoase, au adus cu ei magia sărbătorilor și au împărțit bucurie în inimile tuturor. Biserica a devenit astfel locul unde tradiția, comunitatea și spiritul Crăciunului s-au unit într-o poveste frumoasă, creând amintiri pline de căldură și împlinire pentru fiecare suflet prezent.

Parohiile Telești și Costeștii Noi, unite sub același hram, ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Această coincidență a creat un legătură specială între cele două comunități, subliniind unitatea în credință și în sărbătoarea ce urma să fie sărbătorită în această zi sfântă.

Astfel, într-un spirit de generozitate și comunitate, Ajunul Crăciunului la Parohiile Telești și Costeștii Noi a fost marcat de bucurie, colinde pline de emoție și un Moș Crăciun ajutat de Spiriduși gata să împartă daruri și să aducă lumina sărbătorilor în inimile tuturor.

Moș Crăciun ajutat de Spiridușii de la SC Modern Decor Geopetri SRL împreună cu Preotul Paroh Gherghina Cristian împart daruri copiilor

By Cristian Vlădescu

Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.

Related Post

Lasă un răspuns