Yahoo este pe moarte

Știri IT

Ce se întâmpla cu Yahoo?

Dacă ați avut un cont Yahoo în perioada 2012 până în 2016 trebuie să știți
că au avut loc incidente grave de securitate care vă pot afecta (persoane rău intenționate au intrat în sistem și au fost luate date cu caracter personal).

Poate este bine să vă ștergeți și contul yahoo.

Astăzi am luat decizia de a șterge în totalitate contul yahoo și vă sfătuiesc să eliminați adresele de email de la yahoo . După ce vă asigurați că toate contactele, e-mailurile și evenimentele Yahoo, au fost mutate cu succes, puteți accesa această adresă https://edit.yahoo.com/config/delete_user pentru a vă șterge definitiv contul Yahoo.
Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriți perioadele când au fost înregistrate incidente de securitate și datele la care indivizii au avut acces la informațiile cu caracter personal

Yahoo este pe moarte

Incidente de securitate a datelor:

  • cel puțin din ianuarie până în aprilie 2012, doi actori nocivi diferiți au accesat sistemele interne ale Yahoo. Cu toate acestea, dovezile disponibile nu arată că datele de identificare ale utilizatorilor, conturile de e-mail sau conținutul e-mailurilor au fost scoase din sistemele Yahoo.
  • în august 2013, actorii nocivi au putut accesa baza de date a utilizatorilor Yahoo și au luat înregistrări pentru toate conturile Yahoo existente – aproximativ trei miliarde de conturi la nivel mondial. Înregistrările luate includ numele, adresele de e-mail, numerele de telefon, datele de naștere, parolele și întrebările de securitate și răspunsurile deținătorilor de cont Yahoo. Drept urmare, este posibil ca actorii să fi obținut acces și la conținutul conturilor Yahoo încălcate și, astfel, la orice informații private conținute în e-mailurile, calendarele și contactele utilizatorilor.
  • în noiembrie 2014, actorii nocivi au reușit să obțină acces la baza de date a utilizatorilor Yahoo și să ia înregistrări de la aproximativ 500 de milioane de conturi de utilizatori la nivel mondial. Înregistrările preluate includ numele, adresele de e-mail, numerele de telefon, datele de naștere, parolele și întrebările de securitate și răspunsurile deținătorilor de cont Yahoo și, ca urmare, este posibil ca actorii să fi obținut acces și la conținutul conturilor Yahoo încălcate și astfel, orice informație privată conținută în e-mailurile, calendarele și contactele utilizatorilor.
  • din 2015 până în septembrie 2016, actorii nocivi au putut utiliza cookie-uri în loc de parolă pentru a avea acces la aproximativ 32 de milioane de conturi de e-mail Yahoo.
Cristian Vlădescu
Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.
https://www.depanare-calculatoare.eu

Lasă un răspuns