Documentele care expiră în perioada stării de urgență rămân valabile până la finalizarea ei

Naționale Știri Locale

Decretul privind instaurarea stării de urgență prevede că o serie de documente eliberate de autoritățile publice și care urmează să expire își vor menține valabilitatea, până la finalizarea acestei perioade.

Următoarele documente rămân valabile chiar dacă expiră în această perioadă:

  • Cartea de identitate
  • Permisul de conducere
  • Certificatul de urbanism
  • Autorizațiile de construire și funcționare
  • Avizele emise de autorități

Articolul 14 semnat luni, 16 martie 2020, din decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României spune că se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență. Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, viza de reședință, dacă acestea expiră pe perioada stării de urgență, ele își mențin valabilitatea până la sfârșitul stării de urgență. La fel, este valabil pentru autorizațiile de construcție sau pentru certificatele de urbanism. “

Cristian Vlădescu
Costești Argeș Online a luat naștere în urmă cu ceva vreme, în anul 2008 mai exact, devenind o adevărată arhivă digitală cu imagini și informații valoroase din istoria orașului Costești. Tot în această perioadă mi-am dat seama că orașul are ceva unic, parcursul pe care l-a avut în istorie și modul în care a rezistat diferitelor evenimente nefericite care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta, precum și pasiunea mea pentru istorie m-au îndemnat să „descopăr” cu adevărat Costeștiul.
https://www.depanare-calculatoare.eu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.